Výstava Zaostřeno na Jizerky se v prosinci představí v OC Nisa, Liberec

Dovolujeme si Vás pozvat na výstavu nejlepších snímků fotografické soutěže Zaostřeno na Jizerky, která bude k vidění v termínu 28.11.2020 – 4.1.2021 v pasáži OC Nisa, Liberec v jeho otvíracích hodinách.

Vstupné je zdarma a Jizerské hory se Vám představí ve své plné kráse tak, jak je zachytily objektivy fotografů. Snímky vybírala odborná porota a jeden vzešel i z hlasování veřejnosti na stránkách Libereckého deníku. Z těch nejlepších pak nadace vydala benefiční kalendář Zaostřeno na Jizerky 2021, který je možné si za 300,- Kč objednat na stránkách nadace. Výtěžek z jeho prodeje putuje na záchranu jizerskohorských rašelinišť a výsadbu geneticky původních dřevin do samotného srdce Jizerských hor. Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody pořádá fotosoutěž a výstavu již po desáté a do letošního ročníku se přihlásilo 52 autorů celkem 208 snímků. Za celou historii se tak sešlo více než 2 tisíce fotek a vydáno bylo 13,5 tisíce kalendářů. Letošní náklad je rekordní a věříme, že všech 1 800 kusů se rozprodá a lidé tak pomohou Jizerským horám, které si to rozhodně zaslouží. Do fotosoutěže se pravidelně zapojují autoři nejen z celé České republiky ale také z Polska. Smyslem je představit široké veřejnosti pohledy na toto krásné po­hoří očima fotografů a povzbudit zájem o přírodu a její nezbytnou ochranu. Díky výtěžku z prodeje kalendářů mohla nadace v minulosti podpořit obnovu návštěvnické infrastruktury, záchranu rašeliniště na Nové Louce, výsadbu desítek tisíc původních dřevin na vrcholky těchto hor nebo vybudování rybího přechodu na Smědé. Budeme rádi, pokud si výstavu přijdete prohlédnout a díky chytrému telefonu si budete moci také zasoutěžit o krásnou knihu Siegfrieda Weisse O věčných proměnách lesa.

Plakát k výstavě