Placka „Zachraňme tetřívka“

29

Placka s připínáčkem vznikla v rámci kampaně na záchranu tetřívka obecného v Jizerských horách. Výtěžek z jejího prodeje věnujeme například na výsadbu dřevin, které zvýší potravní nabídku v místech, kde tetřívek žije. Cílem kampaně je upozornit na ohrožení tohoto ptačího druhu, který k horám neodmyslitelně patří. Pokud nic neuděláme, tetřívek zde vyhyne.

Katalogové číslo: Placka. Kategorie:

Popis

Naše nadace ve spolupráci s Agenturou ochrany přírody a krajiny, Správou chráněné krajinné oblasti Jizerské hory a Lesy ČR připravila kampaň, jejímž cílem je informovat veřejnost o potřebě ochrany tetřívka obecného a požádat ji o spolupráci. Stačí svým způsobem málo – respektovat přírodní prostředí a dodržet pár jednoduchých pravidel. Žluté „australské“ cedule upozorňují v horách na přítomnost tetřívka. V těchto oblastech by se lidé měli držet značených turistických tras, nehlučet a mít svého psa na vodítku. A pokud byste chtěli pomoci aktivně, máte rovněž možnost. Nechali jsme vyrobit propagační předměty v podobě trik, termohrnků a placek s logem tetřívka, které si zde můžete zakoupit. Jak dále mohu tetřívkovi pomoci?

Hmotnost 50 g
Rozměry 55 × 55 × 3 mm