Fotografická soutěž Zaostřeno na Jizerky má týden do uzávěrky

Již jen do pátku 2.6. je možné se přihlásit do fotosoutěže Zaostřeno an Jizerky.

Již jen do tohoto pátku 2. 6. je možné se přihlásit do fotografické soutěže Zaostřeno na Jizerky. Každý může zaslat až čtyři snímky Jizerských hor a soutěžit tak nejen o hodnotné ceny, ale hlavně o místo v charitativním kalendáři, který bude již posedmé vydávat Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody. Fotografie je nutné poslat emailem info@nadaceivanadejmala.cz a zároveň vyvolané poštou na adresu Matoušova 453/21, 460 01 Liberec 3. Z nejhezčích snímků, které vybere odborná porota, bude sestaven kalendář Zaostřeno na Jizerky 2018. Bližší informace k soutěži naleznete na internetových stránkách www.nadaceivanadejmala.cz

Těší mě dosavadní zájem o soutěž i kalendáře a věřím, že letošní ročník bude opět o něco lepší. Snažíme se touto soutěží ukázat krásy Jizerských hor veřejnosti, ale zároveň tomuto pohoří pomoci výtěžkem z prodeje kalendářů,“ říká Ondřej Petrovský, ředitel nadace. Z širšího výběru vznikne putovní výstava, která bude od říjnové vernisáže každý měsíc k vidění na jiném místě. Do výběru promluví i veřejnost prostřednictvím hlasování na internetu. Fotografie, která získá nejvíce hlasů, se připojí k výstavní kolekci a její autor bude oceněn. Na každého účastníka pak čeká jako poděkování jeden výtisk kalendáře.

Soutěž Zaostřeno na Jizerky byla poprvé vyhlášena v roce 2011 a za její historii poslali fotografové přes 800 snímků a vydáno bylo již 7 tisíc kalendářů. Pravidelně se zapojují autoři nejen z celé České republiky ale také z Polska. Nafotit ty nejlepší snímky není ale nijak jednoduché, fotografové musí často vstávat velice časně, aby zachytili například východy slunce, nebo se na stejné místo vracejí i opakovaně, dokud se nenaskytnou vhodné světelné podmínky. Mnozí zdolávají náročný terén Jizerských hor a v zimě vyráží řada z nich pro dokonalé snímky i na lyžích.

Foto: Milan Smeták – Bukovec