Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu – Celosvětově pořádaná akce poslouchání hlasů ptáků s povídáním o jejich životě, spojená s ornitologickou vycházkou a ukázkou odchytu a kroužkování ptáků.

Kdy: v pátek a sobotu 10. – 11. května 2019 – Sraz účastníků 10.5.2019 v 17,00 hod. , popřípadě 11.5.2019 v 5,00 hodin ráno. Předpokládaný konec akce 11.5.2019 cca v 10,00-11,00 hod.

Kde: v Křižanech – tábořiště na louce 50°44’23.212″N, 14°56’20.514″E

Co je pro Vás připraveno:

• vycházka po hřebeni
  • ornitologická vycházka
  • ukázky kroužkování ptáků
  • povídání o ptačím životě
  • večerní vycházka za hlasy lesa
  • ranní probouzení s ptačím zpěvem
  • hry pro děti i dospělé

Vítání ptačího zpěvu je akce pro celou rodinu. Vezměte s sebou své děti, přátele a dobrou náladu. Doporučujeme pevnější obuv, dle počasí teplejší oblečení, případně deštník nebo pláštěnku. Dalekohledy jsou vítány. Kdo bude přespávat – vlastní stany, karimatky na sezení, jídlo i k ohni, hrnek na čaj (kávu). Čelovky nebo baterky.
Parkování je možné v omezené míře na točce zastávky Horní Křižany, popřípadě několik míst u vodárny ( u tábořiště).

Doprava: vlakem – stanice Křižany, odtud dolů do Křižan, v obci doleva, na křížení se žlutou turistickou značkou opět doleva a za vodárnou doleva na louku, nebo autobusem (popř. vlastním autem) do stanice Křižany – Horní ves, odtud kousek po silnici směr Ještěd a vlevo před prvním domem po žluté turistické značce až k vodárně, za ní odbočíte doleva na louku.

Vycházku s přednáškou vede: M. Pudil (tel. 734 755 791,( martin.pudil@muzeumlb.cz) a Jitka Feřtová (Správa CHKO Jizerské hory, jitka.fertova@nature.cz),
Informace : Jitka Chanenková (Správa CHKO Lužické hory, e-mail jitka.chanenkova@nature.cz), Kamila Madejová (Správa CHKO Jizerské hory, e-mail kamila.madejova@nature.cz).

Pořádá: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Regionální pracoviště Liberecko, oddělení SCHKO Lužické hory, oddělení SCHKO Jizerské hory, Spolek přátel Lužických hor, Severočeské muzeum v Liberci a Česká společnost ornitologická

Plakát akce