Křest knihy Siegfrieda Weisse – O věčných proměnách lesa

Dovolujeme si Vás pozvat na křest knihy Siegfrieda Weisse – O věčných proměnách lesa, který se uskuteční v úterý 23.10.2018 od 16 hodin u budovy Správy CHKO Jizerské hory (U Jezu 10, Liberec https://mapy.cz/s/2dcsC ). Akce se je součástí cyklu oslav 50 let od založení CHKO Jizerské hory a při této příležitosti zde dojde k vysazení pamětního stromu. K poslechu zahraje skupina NAČAS a vstup je samozřejmě zdarma.

Kdy: úterý 23.10.2018 od 16:00

Kde: budova Správy CHKO Jizerské hory – U Jezu 10, Liberec https://mapy.cz/s/2dcsC

Knihu, kterou jsme v letošním roce vydali, si můžete zamluvit již dnes. K dostání bude na křtu samotném a následně i na našich webových stránkách za 490,- Kč. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost potkat se s autorem samotným i dalšími ikonami Jizerských hor. Výtěžek z prodeje věnujeme zpět do Jizerských hor, které péči o své lesy i přírodu jako takovou stále potřebují i nadále.

V letošním roce oslavila naše nadace 25 let od svého vzniku, Chráněná krajinná oblast Jizerské hory 50 let od jejího založení a známý spisovatel, fotograf, znalec i milovník Jizerských hor Siegfried Weiss oslaví své 85 narozeniny. K těmto kulatým výročím jsme se rozhodli vydat knihu pana Weisse s názvem O věčných proměnách lesa. Na více než 130 stranách zde autor představí nejen svůj osobní pohled na Jizerské hory a odtajní příběhy, které ho k nim vážou, ale provede čtenáře i celým obdobím posledních 50 let, kdy toto pohoří prošlo turbulentním vývojem a to včetně ekologické katastrofy, ze které se zotavuje dodnes. Celá kniha je postavena na řadě úchvatných fotografií Siegfrieda Weisse s často neopakovatelnou atmosférou a poprvé se zde představí i jeho linoryty a olejomalby.

Ukázka z knihy: „Jsem vděčný osudu, že mi bylo dopřáno prožívat proměny jizerskohorských lesů, od hlubokých tajemných hvozdů, přes pomalý zánik, nekonečné volné plochy s dalekými výhledy, po nesmělé zarůstávání holin až po nádherné sochy, vytvořené námrazou a ledem.“

Pevně věříme, že se Vám bude kniha líbit a stane se milým a vděčným průvodcem Jizerskými horami i jejich historií.

Plakát akce